Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jarlabergs IF A-Laget

Följ

A-Laget

Följ oss för uppdateringar
Följ
Jarlabergs IF
Fotboll
A-Laget
Tabell
Lag M V O F P
1 Jarlabergs IF 16 13 2 1 41
2 BK Bleket 16 12 3 1 39
3 Fisksätra BBK 16 11 2 3 35
4 IV Drottninghamn 16 6 4 6 22
5 Djurö/Vindö IF 16 6 1 9 19
6 O.S Carioca FC 16 5 1 10 16
7 BK Höjden 16 5 1 10 16
8 Nacka Juniors FF 16 3 3 10 12
9 Boo SK 16 2 1 13 7

Match

Jarlabergs IF

3 - 1
17 april 2015
20:00

Fisksätra BBK

Referat

Referat: Jarlabergs IF - Fisksätra BBK

Jarlaberg - Fisksätra
3-1
Skott på mål:
11-3
Hörnor:
5-8
Bollinnehav:
61%-39%
Gula kort
Fiskis: 2 gula, 1 rött.JB: 0 gula, 0 röda.

I årets seriepremiär var det tuffa Fisksätra BBK med den ikonstatuserade Metin (Jobbar i Jarlaberg) som stod för motståndet i vad som förväntades bli en av säsongens svårare matcher.
Fisksätra - Helt nystartat lag med inspiration av förra årets "Al Ansar" fast lite mer välorganiserat och tätare lag. Mehreteab på mitten, "hemvändaren" & svikaren Leo Orellana på topp och med Metin på sidan, profiler man känner igen.

Jarlaberg - kom till start med för första gången någonsin en full trupp. 16 spelare, med bud på mer. 3 spelare var till och med tvingade att ringas av. 2 blev det till slut, pga 1 återbud.
7 nya spelare i truppen, 7 nya tillgångar.
Ett lag som trots inte så många träningar kändes mycket samspelt och lojalt. Jarlabergs gubbs jobbade mycket bra för varandra denna vackra april-afton... Det skulle löna sig.

Truppen denna afton: Målvakt: George
Backar: Fabian Åhlin(ny), Oscar Gyllenberg(ny), Hampus Johansson(ny), Sebastian Calinescu(ny) och Mikael Bose(Gammal räv)
Mittfält: Krille,Linus, Adde, Kina, Simon Lumare, Sebbe Wigren(ny), VIktor Govenius(ny)
Anfallare: Hultman, Falchi & Wilson.

Fisksätra har trots sin relativt snabba ihopsättning ryktas som en stark aspirant till serieuppflyttning. Individuell kvalité samt ett spån av lagmoral, som många gånger i ett ny-startat div7lag (även denna tycker jag), saknar lite av den absoluta organisationen.

Matchen började i ett mycket bra tempo. Jarlaberg tog taktpinnen och bollinnehavet. Fisksätra hade dock bra tryck i bena och orkade ta löpet vid spelvändningar och snabba kombinationsspel...
...detta till trots skapades inte särskilt mycket i chansväg, då Fiskis låg väl samlade och krympte ytor. Det var snarare Fisksätra som hade de bästa chanserna i början då slarviga och i vissa fall farliga uppspel, från Jarlaberg bröts och renderade i livsfarliga kontringslägen. Det var även ett sådant som skulle resultera i matchens första mål då Fisksätra tog ledningen efter knappa kvarten. Ett inlägg från vänster friställde Fisksätras anfallare, som drog till stenhårt på helvolley.
0-1.

Detta förändrade inte matchbilden något nämnvärt. Det var fortsatt högt tempo med bollinehav för de gulklädda, medan Fisksätra ständigt hotade med vassa kontringar då vi tappat bollen i fel lägen. Flera gånger var det endast tånaglar från en strålande backlinje som räddade oss från ytterligare mål i baken.

Vi tuggar på och 22 minuter in i matchen får vi en frispark i farligt läge på offensiv planhalva. Det bör nämnas att vissa delar av avbytarbänken inte hade fullt förtroende för Krille som frisparksskytt (“han kommer bara gå på känsla och lägga den över”), men detta visade sig obefogat då bollen satt i första krysset., precis utom räckhåll för Fisksätras målvakt. 1-1!
Fantastiskt frispark av Krille.

Andra delen av första halvlek var mer chansrik där vi skapade mycket bra 2vs1-lägen på kanterna samt att Hultman och Wilson kombinerade bra centralt. Gugge kom in på ena kanten och briljerade med sin fina teknik. Kina tog precis de löpningar de vi pratat om innan match och -
- Oscar G som vänsterback var HELT JÄVLA FANTASTISKT. Sprang, passa, sköt, rensa, kriga, tacklade, allt stämde. Även ifall tacklingarna skedde med båda fötterna o dobbarna före, med ryggen, högra axeln eller med vänster fotknöl så satte allt. Han satte skräck i hela Fiskis högerkant, men tror även det spred sig till hela Fiskis lag o bänk, samt Drottninghamns och Cariocas lag som spelade nere på Nacka IP 1.

1-1 i halvlek.

Vi valde att ställa upp 4-4-2 i andra halvlek. Risken skulle bli ett 3vs2-överläge på mittfältet för Fiskis, men om vi orkade fullfölja preseen till 100 så skulle det ge resultat. OCH SOM DET GJORDE DET! WOW!
Redan efter 4min small det i Fisksätras högra nättak.
Fantastiskt försvarsspel av Falchi, Hultman, Govenius och Linus offensivt och sen kom Adde på en offensiv räd i defensiv åtanke.
Bröt en vansinnespassning på offensivt mittfält och kom ensam mot Fisksätrakeepern. En enkel mysig touch med SOC-dojjorna till vänster och en råkapning, typ benbrott, senare. Så var det straff, rött kort och 11vs10 i 45 minuter.

Hultman förvaltade straffen stensäkert. Inget snack. Vilken straff. Vilken Eric. Han förtjänade de 10tals birorna efter matchen. Det kan vi konstatera, men vi kan även konstatera är att trots att Hultman drog hem röding efter röding på blackjackbordet, så var det spendrups 29kr biran som beställdes. Till skillnad fr. Calinescu. Där var det rödingar åt höger o vänster.

Även fast de var decimerade till 10 man så kopplade Fisksätra grepp om andra halvlek. Huruvida det var vi som blev försiktiga eller de som ökade tempot är svårt att säga. Flertalet gånger kombinerade sig Fisksätras defensiva mittfältare genom vårt mittfält, men med långa ben och vältajmade tacklingar från en strålande backlinje som avvärjde i princip varje anfall så höll vi oss borta från både skapade målchanser eller oro överhuvudtaget.

Vi skapade dock lägen för att trycka in 3-1 ganska omgående. Govenius gled omkring och tunnlade och mös ute på vänsterkanten. Publikens ovationer tilltog varje gång han fick bollen, dock satt alla hans skott utanför målvakten högra stolpe. Tyvärr.

Adde hade en frispark som han satte igång fr halva plan när målvakten kom lite för långt ut. Han blev ställd, men bollfan skruvade sig ut i burgaveln. En repris av Falchis mål förra veckan mot Sickla, kanske lite hetare? Hade absolut varit en kanditat till årets mål, tillsammans med Krilles frisparksmål.

Bose var nära på någon hörna och Hampe, fr ytterbacksposition tog en av sina sedvanliga 80metersruscher men blåstes, tack vare en sen pass fr Adde, av för offside.

Desto ju längre matchen flöt ju tröttare blev Fisksätra, och i 72:a matchminuten lyckades vår höga press ännu en gång stressa fram ett misstag ur Fiskis backlinje. Denna gång var det Sebbe Wigren som vann bollen, Govenius tog över bollförandet och drev förbi en fiskisback i Garrincha-manér och rullade osjälviskt i sidled till en sopren Falchi.
- O här kommer han, Falchi, Mattias Falchi. Vår egna lite Falconburk. Han bara står där i kylboxen, går lite höger och sen lite vänster. Jäser och myser. Men när väl boxen öppnas och vår lilla Falconburk kläcks. PSCHHH, så leverar han ständigt. Helg in och helg ut.
Distinkt bredsida till höger om Fiskismålvakten. 3-1.
Han må kosta 7.90/burken, men levererar på helger gör han ju.

Vinst 3-1.
____________________________________________________________
Vi tackar Fiskis och domaren för en god match och ser fram emot en spännande retur i höst på Fisksätra IP!

Andra möten i serien

lör 3 okt 2015, 14:00 Fisksätra BBK - Jarlabergs IF 2 - 4